FotoFotoFotoFotoFoto

Inhoud cursus 1


1. Glas-in-lood cursus, thuis in mijn eigen atelier.

Ik geef deze cursus in de middag van 13.30 uur tot 16.00 uur en in de avond van 19.30 tot 22.00 uur in overleg met u. In blokken van 8 lessen van 2,5 uur maakt u een zelf ontworpen voorzetraam of raamhanger met een eenvoudig patroon van ongeveer 30 niet al te kleine glasstukjes.

De beginnerscursus glas-in-loodzetten die ik geef is een voor iedereen toegankelijke cursus waar u de kneepjes van dit ambacht leert. Aansluitend kan er een cursus voor gevorderden worden gevolgd. In bokken van 8 lessen van 2,5 uur maakt u een zelf ontworpen paneel of object met een moeilijker patroon met ronde / golvende vormen en/of kleinere glasstukjes. Dit hoeft niet rechthoekig te zijn. Hierbij krijgt u meer individuele begeleiding waardoor u uw eigen creativiteit en artistieke inzicht leert omzetten naar een prachtig glas-in-lood paneel. Dat u kunt signeren of laten signeren door middel van brandschilderen. Ook is er dan een mogelijkheid de basistechnieken brandschilderen te leren en aan uw glas in lood paneel toe te voegen.

Ik geef doorlopend cursus, als er plaats is kunt u direct starten. Ook kan u na een cursus aansluitende losse lessen volgen om een werkstuk verder af te maken. 
Door de beperkte ruimt is er per cursus maar plaats voor maximaal 3 personen. 

Individuele begeleiding of privé lessen zijn ook mogelijk, dit is op afspraak.

De kosten bedragen 213,50 euro voor 8 lessen. Losse lessen  27,50 euro, inc. 21% btw.

Het cursusboek 13,50 euro

Wat leert u?

  •  Een eigen ontwerp maken
  •  Het opzetten van een Glas-in-lood werktekening
  •  Het snijden en bewerken van het glas
  •  De techniek om het glas in het lood te zetten
  •  Solderen en kitten
  •  Om te gaan met stevigheid problemen
  •  Door loodbewerking een raam 'verouderen'

Omdat iedereen zijn eigen ontwerp gaat maken van zelf uitgekozen glas moet iedere cursist het glas en het lood zelf aanschaffen. Het lood is aanwezig en kunt u bij mij aanschaffen, het glas kunt u eveneens uit mijn voorraad of elders aanschaffen. Maar u kunt eventueel ook oud glas gebruiken. Het signeren en brandschilderen is ook niet bij de prijs inbegrepen.

Het cursusgeld dient contant op de eerste les afgerekend te worden. Graag gepast, er kan niet gepind worden.

Ook verzorg ik brandschilderscursussen.

Hierbij krijgt u individuele begeleiding waardoor u naar eigen creativiteit en artistieke inzicht iets kunt brandschilderen. In combinatie met de cursus glas-in-loodzetten voor gevorderden kunt u een geheel eigen glas-in-lood kunst object maken. Het aantal lessen is afhankelijk van wat u maken wil, de kosten zijn 27,50 euro per les van 2,5 uur, plus glas, lood en stookkosten.